17/06: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 17/06: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 13 Ιουν 2014 2:16 am

Ex-mc μην τα μπλεκεις. Δικαια τα αιτηματα τους (για ορισμενους, ξερεις, αυτους που δεν ξυνουν τα π@π@ρια τους 24 ωρες την ημερα, 7 ημερες την εβδομαδα, για να ξερουμε και τι λεμε), λαθος και παρανομο (με την δικια μου λογικη) να βαζουν λουκετο ετσιθελικα στις σχολες μας. Πιο σαφης δεν νομιζω οτι μπορω να γινω. Οι διοικητικοι υπαλληλοι υπαρχουν (και απεργουν) σε ολα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωρας. Και καλα κανουν και απεργουν. Μονο στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ ομως συμβαινει το αδιανοητο. Να κλειδωνουν τις σχολες λες και ειναι τσιφλικι τους. Με ποιο δικαιωμα; Με ποιανων τις πλατες ολοι ξερουμε παντως. Αλλωστε απο τις σχολες μας θα βγουν οι επομενοι πολιτικοι αρχοντες καθε αποχρωσης. Πρεπει να κολλησουν και καποια ενσημα.

Και ολα αυτα που εγραψα για εξεταστικες και μαθηματα και αλλα τετοια χαζα, οι διοικητικοι τα εχουν γραμμενα εκει που δεν πιανει μελανι. Μηπως απηργησαν οταν ψηφιστηκε ο νομος Διαμαντοπουλου που απαξιωνε το ιδρυμα στο οποιο εργαζονται και μονο για το οποιο νοιαζονται? Ποια ειναι η στηριξη που εχουν προσφερει οι διοικητικοι υπαλληλοι σε μας και τωρα απαιτουν να θυσιαστουμε για το δικο τους συμφερον? Η μηπως στηριξαν (εστω και τυπικα) καποιο αλλο σωματειο εργαζομενων που απηργησε για τα δικα του δικαια αιτηματα? Οι ατομικιστης στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειμαι εγω, ειναι αυτος που ηταν παντα για την παρτη του και τωρα (για 2η φορα) αποφασισε να με χρησιμοποιησει λες και του χρωσταω το παραμικρο. Οοοχι φιλε μου, δεν παει ετσι...
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Nysta » Παρ, 13 Ιουν 2014 2:27 am

ρε sceptic, αφού τα λες τόσο ωραία από το πληκτρολόγιο γιατί δεν περνάς μια το πρωί να συζητήσεις με αυτούς τους ανθρώπους που σε αναγκάζουν να θυσιαστείς. Αφού έχεις δίκιο με το συλλογισμό σου. Γιατί δεν κάνεις αυτή την εύκολη χειρονομία, να έρθεις το πρωί για να πείς, εγώ θέλω να λειτουργεί το Ίδρυμα. Να πας σε μια συνέλευσή τους. Να πας στη ΔΑΠ να ρωτήσεις τι θα κάνουμε(δεν είσαι δαπίτης, αλλά είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που σε εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή).
Δεν θα το κάνεις, γιατί θα κοιτάξεις τόσο πολύ την πάρτη σου που δε θα θέλεις να εκτεθείς πουθενά. Θα προστατευτείς από όλους και θα τα πείς μόνο ως scepticengineer. Τόσα χρόνια το Mqn δίνει άσυλο σε συναδέλφους σαν εσένα. Που δεν θα μιλήσουν μια φορά σε συνέλευση αλλά όταν δεις την είδηση για τον αυτόχειρα πρώην εργαζόμενο διοικητικό του ΕΜΠ θα πεις φταίει η κυβέρνηση, το σύστημα, η κρίση.

Εμείς πότε φταίμε;
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 13 Ιουν 2014 2:28 am

@sceptic
Μα όταν διώχνεις με τη σέσουλα τον κόσμο δεν υπάρχει ιδιαίτερη λογική πέρα από την αυταρχική διάλυση, μην αναφέρω την ακόμα πιο πιθανή ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων. Εγώ δε σου λέω ότι δεν υπάρχει καρκίνος στη σχολή. Λέω ότι πρώτον δε φεύγει μ'αυτό το τρόπο αλλά ακόμα κι αν διώξεις μέρος αυτού (γεγονός μάλλον τυχαίο) θα ξαναβγεί. Αυτό θέλει μηχανισμούς που θα τρέχουν σε κάθε στιγμή και θα προασπίζουν το συμφέρον όλων μας.

Όσο για τα άλλα που λες μάλλον με παρεξήγησες. Εγώ δε σου λέω να βάλεις στην πρώτη θέση τη στήριξη των αγώνων τους, αν δε το θεωρείς σωστό, αλλά να σκεφτείς το δικό σου συμφέρον. Τι διακινδυνεύεις να χάσεις μαζί και μ'αυτούς που φεύγουν. Και στο ξαναλέω, σκοπός δεν είναι να γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε αυτό που υπάρχει προς το καλύτερο γιατί τώρα πάει προς τα κάτω..
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ninja1312 » Παρ, 13 Ιουν 2014 2:39 am

TheMaster έγραψε:Παντως θελω να δω τι απεργια θα κανουν και αν θα ειναι οπως η πρωτη που δεν απηργησε .... κανενας !! :ellinofreneia:

ποιος δεν απηργησε?
οσο γουνες φοραν στα σκυλακδικα
ραντεβου στα γουναραδικα
ninja1312

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 13 Ιουν 2014 3:20 am

@ex-mc πηρες μια δικια μου ασαφεια και την ξεχειλωσες. Για να διευκρινησω: Προφανως αυτο που γινεται με τους διοικητικους εχει το χαρακτηρα διαλυσης που θα με επηρεασει και εμενα μακροπροθεσμα (η και βραχυπροθεσμα). Προφανως δεν πιστευω οτι η πλειοψηφια η εστω οτι ενα μεγαλο κομματι των διοικητικων αποτελει "καρκινο". Απλα δεν δεχομαι τα επιχειρηματα ορισμενων οτι στο ΕΜΠ οπου το μεσο ζει και βασιλευει σε ολα τα επιπεδα, "5-10 το πολυ ειναι τα βυσματα" οπως ειχε πει καποιος, στις κινητοποιησεις του Σεπτεμβρη.
Απο εκει και περα οπως ειπα 12515315 φορες μια χαρα δικιο εχουν οι διοικητικοι. Και το συνταγμα τους δινει ενα οπλο. Την απεργια. Το να κλεινουν τις σχολες ομως με το ετσι θελω, με το εαρινο εξαμηνο να κρεμεται απο μια κλωστη σε μια χρονια καταστροφη, ειναι ωμος εκβιασμος και ομηρια των φοιτητων. Ειναι εντελως λαθος.
Αυτη τη στιγμη το μονο δικο μου συμφερον που βλεπω στον οριζοντα, ειναι να μην χαθει το εξαμηνο μου και να παει ολη αυτη η κωλοχρονια στραφι.

@Nysta στις κινητοποιησεις του Σεπτεμβρη ειχα κατεβει και στις 4 Γεν. Συνελ. που ειχαν προκυρηχθει (τις 3 που δεν εγιναν λογω της ΔΑΠ που τις μπουκοταρει συστηματικα, αλλα και της τρανταχτης απουσιας πολλων "αγωνιστων" που αποφασισαν να παρατεινουν τις καλοκαιρινες διακοπες τους λογω της καταληψης, και την 4η και τελευταια που ανοιξε τη σχολη). Ειχα παρακολουθησει ενημερωση απο τους διοικητικους για το τι παιζει με τις απολυσεις στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ που πληττονται περισσοτερο. Ειχα συζητησει πραγματικα, απιστευτα πολυ με συμφοιτητες, παραταξιακους και μη, για το ζητημα ωστε να σχηματισω μια οσο το δυνατον πιο σωστη αποψη περι του θεματος. Αν μη τι αλλο, τις αποψεις μου τις διαμορφωνω μονος μου, δεν μου τις υποδεικνυει καμια παραταξη και κανενα κομμα. Btw εισαι σωστος στο οτι δεν ειμαι δαπιτης, εισαι λαθος ομως αν πιστευεις οτι η ΔΑΠ με εκφραζει εστω και στο ελαχιστο. Το οτι δεν θελω να χαθει το εξαμηνο αρνουμαι κατηγορηματικα να το ορισω ως "πολιτικο" μου αιτημα.

@ και στους 2. Εξακολουθω να θελω να μαθω ποτε οι διοικητικοι σταθηκαν στους φοιτητες με οποιονδηποτε τροπο τα τελευταια χρονια, με ολα αυτα που συμβαινουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και στην υποβαθμιση των πανεπιστημιων. Εξακολουθω να θελω να μαθω ποτε στηριξαν καποιο αλλο σωματειο απεργων. Πραγματικα επιμενω σε αυτο και θελω μια ξεκαθαρη απαντηση.

Μηπως το μονο που τους ενοιαζε παντα (οπως και τους περισσοτερους βεβαιως) ηταν να μπαινει ο μισθος στο τελος του μηνα και αυτα που ζητανε απο μας ειναι εξαιρετικα δυσαναλογα της δικιας τους στασης :think:
“I’m sowing the seeds,

This thorn in my side

Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό Kouf » Παρ, 13 Ιουν 2014 3:22 am

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ

Σε συνέχεια της στάσης των κυβερνήσεων, από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, των τελευταίων ετών βλέπουμε ότι κανένα κοινωνικό αίτημα των «από κάτω» δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην κυρίαρχη πολιτική. Oι «υποσχέσεις» του υπουργείου προς τους εργαζομένους του ΕΜΠ αποδείχτηκαν ψεύτικες, με μόνο σκοπό την εκτόνωση των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά του υπουργείου έγινε μια προσπάθεια να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι μέσω του λεγόμενου οργανισμού, που σε αντάλλαγμα για την δουλειά και την αξιοπρέπεια τους, ζητούσε την συγκρότησή του. Άλλη μια προσπάθεια, δηλαδή, για να περάσει ο αντιδραστικός νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου από το παράθυρο, που προβλέπει την πλήρη ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση του πανεπιστημίου( managers, δίδακτρα, περικοπές, σπασμένα πτυχία, διαγραφές φοιτητών κτλ. ).

Μέσα σε αυτό το κλίμα της όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων ο φοιτητικός κόσμος φαίνεται, δυστυχώς, να κρατάει ένα φοβικό ρόλο, αναντίστοιχο των εξελίξεων. Αντίστοιχη απαθή στάση έχει κρατήσει και ο φοιτητικός σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών που δεν έχει συνεδριάσει για πάνω από μισό χρόνο. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να καταδείξουμε την «υπεύθυνη» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως κύριο μοχλό αδρανοποίησης των πολιτικών διαδικασιών της σχολής μας. Η ΔΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια επιμένει τόσο να προωθεί μια εικόνα ενός Πολυτεχνείου δίχως προβλήματα, όσο και να φιμώνει με κάθε δυνατό τρόπο το Σύλλογο, αρνούμενη, για παράδειγμα, πεισματικά, να υπογράψει για κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση.

Γιατί στηρίζουμε την απεργία;
• Γιατί θα στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμά του στην εργασία και την αξιοπρέπεια
• Γιατί θέλουμε να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του πανεπιστημίου μέσω των απολύσεων
• Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία περνά πρώτα και μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων αυτών
• Γιατί το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε, το πανεπιστήμιο των αναγκών μας, είναι ένα πανεπιστήμιο που δε χωρά ιδιώτες, εργασιακές σχέσεις εξαθλίωσης, managers, διαγραφές φοιτητών και δίδακτρα

Τι θέλουμε όμως;

Αγωνιζόμαστε για ένα πανεπιστήμιο που θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες, αλλά και της κοινωνίας. Ένα πανεπιστήμιο που η γνώση δε θα αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα αλλά ως αγαθό. Ένα πανεπιστήμιο που δε θα είναι απλά ένα κέντρο γνώσεων, αλλά θα λειτουργεί και ως κοινωνικός χώρος. Όπου θα επιτρέπεται η αλληλοζύμωση, η όσμωση των ιδεών, η ελευθερία της πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης. Ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει κριτικά σκεπτόμενους επιστήμονες με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες. Ένα πανεπιστήμιο που θα καταδεικνύει και θα εμπεδώνει στους φοιτητές τον κοινωνικό ρόλο του μηχανικού. Ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό, με συνδιοίκηση φοιτητών-εργαζομένων-καθηγητών. Ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν. Για όλους, αλλά και για όλα.

Επιλέγουμε να μην διατηρούμε το παραπάνω πανεπιστήμιο μόνο ως ένα μακρινό όραμα, αλλά να προσεγγίζουμε πτυχές του στο σήμερα. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, τις συνελεύσεις των ετών, τις Παμπολυτεχνειακές συνελεύσεις καθηγητών-εργαζομένων-φοιτητών, αλλά και μέσα από την ίδια μας την καθημερινή πρακτική όσον αφορά τη σχέση μας με την επιστήμη και τους καθηγητές, χτίζουμε όψεις και εκφάνσεις του πανεπιστημίου που ονειρευόμαστε με τα υλικά του σήμερα. Με πυξίδα όλα τα παραπάνω θεωρούμε κάτι περισσότερο από αναγκαίο ο Φοιτητικός μας Σύλλογος να συνεδριάσει. Είναι χρέος του φοιτητικού κόσμου σε μια τόσο δύσκολη για την κοινωνία και το πανεπιστήμιο συγκυρία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι & Όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Τρίτη 17 Ιουνίου 12:30 Αμφ.1&2

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Παρ, 13 Ιουν 2014 7:26 am

Αλλο τι κανανε στο τελος , φιλε ... Επισης αλλο πουζητησανε μετα να μην παρακρατηθουν οι μισθοι τους επειδη κανανε υπερωριες για να καλυψουν τις υποχρεωσεις που καθυστερησαν λογω απεργιων .
Επισξς αλλο πτι ειναι παγια τακτικη των δημοσιων , στις απεργιες να κανουν τραμπες με το ποιος απηργησε ποιες μερες ωστε να χαθουν οσο το δινατον λιγοτεροι μισθοι ... Γιαυτο και τα ΜΜΜ στις απεεγειες βλεπεις να σταματανε με μια συμμετοχη λιγο πανω απτο 20 ...
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 13 Ιουν 2014 2:17 pm

Τόσα χρόνια το Mqn δίνει άσυλο σε συναδέλφους σαν εσένα.

Το ΜQN φταίει για όλα! :lol:

(Υ.Γ. Ακόμα πιστεύω ότι το ρολό έπρεπε να χει κατέβει σε εκείνη την κρίσιμη συνέλευσή μας ως ομάδα για να στρώσει λίγο ο κώλος σας).

Νysta, γενικότερα γιατί ανέφερες τον πρώην admin μας - "ιδεολογικό σου εχθρό" στο Shoutbox.

Δε με νοιάζει τι απόψεις είχε ένας άνθρωπος ο οποίος μπορούσε να μετουσιώσει τις παπατζιές και απόψεις (που οι νεοέλληνες τις έχουμε σαν κ***τρυπίδες) του σε έργο, με νοιάζει που υπήρξε και έκανε το έργο πραγματικότητα. Η όποια αντιπαράθεση όταν υπήρχε χάσμα απόψεων μπορούσε να γίνει πάνω στην πλατφόρμα που είχε ήδη φτιαχτεί. Άντε γιατί στην Ελλάδα μάθαμε και κάναμε την παπάτζα και την ιδεολογική καβλάντα τραπεζακίου συνδικαλιστικό προαπαιτούμενο και νομίζουμε ότι είναι (πολιτικά) παραγωγικό κιόλας. Δυστυχώς η προσομοίωση κοινοβουλίου κάθε βδομάδα και το περιοδικό παίξιμο ψιλές με τους μπάτσους απέχει δραματικά από το πραγματικό ριζοσπαστικό κοινωνικό έργο.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Nysta » Παρ, 13 Ιουν 2014 5:19 pm

Off topic:
κοίτα merde,για το τι είναι ριζοσπαστικό για την κοινωνία, θα δεχθώ υποδείξεις κυρίως από ριζοσπάστες. Η υπόλοιπη κουβέντα είναι εντελώς προσωπική και έκανες μεγάλο λάθος που το ανέδειξες εδώ, 1)γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν, 2)γιατί δείχνει ότι απλά θέλεις να μου την πεις δημόσια, ενώ υπάρχει το πμ, το οποίο σε κάνει να χάνεις λίγο το δίκιο σου. Δεν θα την συνεχίσω κυρίως γιατί είναι κουτσομπολίστικη και αδιάφορη, την απάντησή μου εξάλλου για το θέμα την έχω ήδη δώσει στον ex-mc, κάτι που θα είδες, καθ' ότι είναι στο shoutbox

ScepticEngineer έγραψε:
1)στις κινητοποιησεις του Σεπτεμβρη ειχα κατεβει και στις 4 Γεν. Συνελ.

2) Εξακολουθω να θελω να μαθω ποτε οι διοικητικοι σταθηκαν στους φοιτητες με οποιονδηποτε τροπο τα τελευταια χρονια, με ολα αυτα που συμβαινουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και στην υποβαθμιση των πανεπιστημιων. Εξακολουθω να θελω να μαθω ποτε στηριξαν καποιο αλλο σωματειο απεργων. Πραγματικα επιμενω σε αυτο και θελω μια ξεκαθαρη απαντηση.

3)Μηπως το μονο που τους ενοιαζε παντα (οπως και τους περισσοτερους βεβαιως) ηταν να μπαινει ο μισθος στο τελος του μηνα και αυτα που ζητανε απο μας ειναι εξαιρετικα δυσαναλογα της δικιας τους στασης

1+2+3 βλέπεις καμμία ομοιότητα; θα σε βοηθήσω. Είχαν καλεστεί 10-11 συνελεύσεις. Επίσης εσύ δηλαδή συνάδελφε που έχεις την κοινωνική ευαισθησία, πρέπει να είσαι τόσο στα κάγκελα σε κάθε κινητοποίηση, που πλέον κουράστηκες και περιμένεις τους άλλους να σου σταθούν. Όταν έρθει η δική μας ώρα, με τον οργανισμό να φτάνει, και αν οι διοικητικοί σκέφτονται σαν εσένα ξέρεις τι θα πούνε ε; μάλλον ότι δεν τους στηρίξαμε, οπότε να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Και προφανώς έχουν προτεραιότητα άνθρωποι που απειλούνται με απόλυση, καθώς δικές μας διεκδικήσεις είναι απέναντι σε μεταρρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τόσο άρδην τη ζωή μας. Οπότε συνάδελφε, μήπως κοιτάς να πάρεις το πτυχίο στην ώρα του και να αποφύγεις κάθε σειρήνα; Α, επίσης να θυμίσω ότι ημερίσια απεργία στο δημόσιο σημαίνει ένα 50ευρω μείον στο μηνιάτικο. Κάτι που ίσως να έπαιξε ένα ρόλο για το αν θα κινητοποιηθούν αυτοί και άλλοι κλάδοι εργαζομένων(καθηγητές) σε μέρες γενικής απεργίας ή φοιτητικών κινητοποιήσεων...
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 13 Ιουν 2014 6:20 pm

@nysta

1ον) Στο οτι ".. η ημερίσια απεργία στο δημόσιο σημαίνει ένα 50ευρω μείον στο μηνιάτικο" θα απαντησω οτι σε περιπτωση που το εξαμηνο χαθει, παρα πολλοι φοιτητες θα κληθουν να πληρωσουν πολυ περισσοτερα απο ενα 50αρικο, σε ενοικια, για σπιτια που δεν θα χρησιμοποιουν. Λεπτομερειες.

2ον) Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι στην πρωτη Γεν. Συν. που ειχε καλεστει το Σεπτεμβρη, ζητημα ειναι αν μαζευτηκαμε 40 ατομα. Βεβαιως και ειναι κυριως ευθυνη της ΔΑΠ η απουσια συνελευσεων, αλλα αν δεν απατωμαι, οι ψηφοι των ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΠΚΣ συγκεντρωτικα ξεπερνουν κατα παρα πολυ τα πανω κατω 200 ατομα που απαιτουνται για να γινει συνελευση. Κατι που πρεπει να σε προβληματισει αρκετα.

3ον) Καμια αντιρρηση στο οτι απολυσεις>δυσμενεις εκπαιδευτικες μεταρρυθμισεις. Καμια αντιρρηση στο οτι εχουν δικιο ολοι οσοι μιλουν για υποβαθμιση και τελικα διαλυση του πανεπιστημιου προς τερψην της ιδιωτικης εκπαιδευσης, για εργολαβιες με αμφιβολλα αποτελεσματα (βλεπε σκουπιδια Φιλοσοφικης) κλπ κλπ. Καμια αντιρρηση στο οτι οι Διοικητικοι πρεπει να αντιδρασουν/απεργησουν. Εμας γιατι πρεπει να μας κρατησουν ομηρους? Δεν ειναι οτι θα χασω τις διακοπες μου. Ειναι οτι κινδυνευει να παει στραφι μια ολοκληρη χρονια.

Και εδω κολλαει και η ερωτηση μου στην οποια ΔΕΝ απαντας. Οι διοικητικοι εχουν προσφερει ποτε την στηριξη τους σαν σωματειο η ατομικα σε εμας? Εστω και με μια ανακοινωση ρε πουστη μου. Δεν τους ζητησα να απεργησουν. Μου ζητανε να γραψω στα παλια μου τα παπουτσια μια ολοκληρη χρονια για να τους στηριξω. Η αλληλεγγυη σιγουρα δεν ειναι εμποριο, αλλα οταν διακυβευεται σε μεγαλο βαθμο το μελλον μου, εχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ρωτησω τι εχουν κανει ΑΥΤΟΙ για εμενα. Αυτο που με ενοχλει πραγματικα, ειναι οτι για καθε τι που δεν τους επηρεαζε, ηταν (παντα συμφωνα με αυτα που γνωριζω) παντελως αδιαφοροι.
“I’m sowing the seeds,

This thorn in my side

Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες