από Dottore » Κυρ, 06 Νοέμ 2016 7:49 pm
Δε νομίζω ότι ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος για κάτι τέτοιο, ή τουλάχιστον τέτοια υποχρέωση δε νομίζω (χωρίς να είμαι ειδικός) να προκύπτει από τους κανονισμούς της Σχολής ή του ΕΜΠ. Η δημοσίευση είναι πολύ δουλειά και δύσκολα μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να μπει στον κόπο. Από την άλλη, υπάρχει η ηθική υποχρέωση που προκύπτει από την προφορική συμφωνία. Άντε να βρεις όμως άκρη με αυτό.
Κατ' εμένα, αν ενδιαφέρεσαι να δημοσιεύσεις και πιστεύεις ότι η δουλειά σου αξίζει να εμφανιστεί σε επιστημονικό περιοδικό τότε
1) Σιγουρέψου ότι και ο καθητητής σου πιστεύει το ίδιο. Μια καλή διπλωματική δεν είναι κατ' ανάγκη και δημοσιεύσιμη.
2) Αν ισχύει το (1) και ο καθηγητής δεν υπεκφεύγει αλλά έχει όντως πολύ δουλειά, πρότεινέ του να συγγράψεις εσύ τη δημοσίευση και αυτός απλά να κάνει τις όποιες διορθώσεις θέλει μετά. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά και η γραφή σου στρωτή, είναι αρκετά πιθανό να το δεχτεί.
3) Συμφωνείστε το περιοδικό και γράψε τη δημοσίευση!
4) Προφανώς πριν υποβάλλεις, θέλεις την έγκριση όλων όσων το όνομα εμφανίζεται ως συγγραφέας. Αυτό ενδέχεται να πάρει χρόνο καθότι αυτό που θεωρείς τέλειο δεν είναι τέλειο για τον καθηγητή σου. Σύνηθες φαινόμενο.
Όλα τα παραπάνω θα πάρουν το λιγότερο 1-2 μήνες. Σιγουρέψου επομένως ότι όλα τα βήματα είναι υλοποιήσιμα πριν μπεις στον κόπο.