Μαθήματα επιλογής 9ου (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μαθήματα επιλογής 9ου (2012-13)

Δημοσίευσηαπό maria22 » Κυρ, 05 Οκτ 2014 7:25 pm

xristina_da έγραψε:
teo έγραψε:
konstantinoskon έγραψε::thumbup: Οποτε αναμενουμε για φραγματα..! Για επιλογης απο Ειδικα θεματα Λιμενικων εργων και Ειδικα θεματα Διαχειρισης Τεχνικων εργων?

Για ειδικα θέματα λιμενικών δεν ξέρω, αλλα για τον θεό όχι ειδικα θεματα διαχείρισης. Είναι απαραδεκτος ο καθηγητης. Στη χειμερινη που περασε έκοψε 5 άτομα γιατί είχαν φωτοτυπημένο το βιβλίο του και όχι γνήσιο.

Τα Εδικά Θέματα Διαχείρισης τα έκανε ο Παντουβάκης μέχρι πέρσι. Εμένα που παρακολουθούσα μου φάνηκε εύκολο,έβαλε περίπου τα ίδια με αυτά που μας έκανε στην τάξη και το θέμα εξαμήνου δεν ήταν κάτι το τρομερό.Όσοι παρακολουθήσαμε (10-15 άτομα) περάσαμε με βαθμό. Ωστόσο άκουσα κι εγώ ότι κόπηκαν αρκετοί στην εξέταση(τους λόγους δεν μπορώ να τους ξέρω). Το κακό είναι ότι,απ' όσο ξέρω,ο Παντουβάκης θα λείπει στο εξωτερικό μέχρι και το Δεκέμβρη,και το μάθημα δεν ξέρω ποιος θα το πάρει,οπότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν (δες δομικές και διαχείριση που τα πήρε ο Λαμπρόπουλος)

Mπραβο που βοηθας τα παιδια καμαρι μου! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
maria22

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό konstantinoskon » Κυρ, 05 Οκτ 2014 7:36 pm

Μηχανικη της τοιχοποιιας ?? :crazy:
konstantinoskon

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό maria22 » Κυρ, 05 Οκτ 2014 7:47 pm

Τωρα οσον αφορα την κατευθυνση του δομοστατικου περα απο τα μαθηματα κορμου(που την κανουν και ιδιαιτερα απαιτητικη) μαλλον κρινεται απαραιτητο να επιλεξει κανεις συμμικτες,καθως χρησιμευουν ιδιαιτερα στο μαθημα των σιδηρων γεφυρων! Οσον αφορα τα υπολοιπα επιλογης θα προτεινα να παρετε αυτα που πραγματικα σας αρεσουν,καθως δε νομιζω οτι θα σας δυσκολεψει καποιο πολυ στο να παρετε βαθμο.Αν θελετε να ελαφρυνετε το ηδη βαρυ προγραμμα,συστηνω ανεπιφυλακτα ελαφρες μεταλλικες και βραχομηχανικη.Ελαχιστο διαβασμα και βαθμος!Για να μαθετε κανα πραγματακι παραπανω,καλη επιλογη ειναι η μη γραμμικη συμπεριφορα μεταλλικων κατασκευων!Οσον αφορα τις περιβαλλοντικες επιπτωσεις η εργασια οντως ειναι πολυ απαιτητικη(αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια) και αυτο σε συνδυασμο με την εργασια των γεφυρων μπορει να κανει τη ζωη σας λιγο δυσκολη,αλλα αν σας ενδιαφερει το μαθημα αξιζει τον κοπο.Τελος,η γνωμη μου ειναι να δηλωσετε πρακτικη ασκηση.Σιγουρα δεν εχετε κατι να χασετε και ολο και καποια πραγματα θα κερδισετε! :D :D :D :D :D
maria22

Δημοσίευσηαπό xristina_da » Κυρ, 05 Οκτ 2014 8:00 pm

maria22 έγραψε:Τωρα οσον αφορα την κατευθυνση του δομοστατικου περα απο τα μαθηματα κορμου(που την κανουν και ιδιαιτερα απαιτητικη) μαλλον κρινεται απαραιτητο να επιλεξει κανεις συμμικτες,καθως χρησιμευουν ιδιαιτερα στο μαθημα των σιδηρων γεφυρων! Οσον αφορα τα υπολοιπα επιλογης θα προτεινα να παρετε αυτα που πραγματικα σας αρεσουν,καθως δε νομιζω οτι θα σας δυσκολεψει καποιο πολυ στο να παρετε βαθμο.Αν θελετε να ελαφρυνετε το ηδη βαρυ προγραμμα,συστηνω ανεπιφυλακτα ελαφρες μεταλλικες και βραχομηχανικη.Ελαχιστο διαβασμα και βαθμος!Για να μαθετε κανα πραγματακι παραπανω,καλη επιλογη ειναι η μη γραμμικη συμπεριφορα μεταλλικων κατασκευων!Οσον αφορα τις περιβαλλοντικες επιπτωσεις η εργασια οντως ειναι πολυ απαιτητικη(αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια) και αυτο σε συνδυασμο με την εργασια των γεφυρων μπορει να κανει τη ζωη σας λιγο δυσκολη,αλλα αν σας ενδιαφερει το μαθημα αξιζει τον κοπο.Τελος,η γνωμη μου ειναι να δηλωσετε πρακτικη ασκηση.Σιγουρα δεν εχετε κατι να χασετε και ολο και καποια πραγματα θα κερδισετε! :D :D :D :D :D

Μα τι γλώσσα,μα τι επίπεδο,μα τη βοήθεια!!
xristina_da

Δημοσίευσηαπό navar » Κυρ, 05 Οκτ 2014 9:21 pm

konstantinoskon έγραψε:Μηχανικη της τοιχοποιιας ?? :crazy:

Tοιχοποιία ούτε καν..Θα παλεύεις για το λίρο(τα) με το ζόρι
navar

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό thev » Κυρ, 05 Οκτ 2014 9:23 pm

ποσα μαθηματα εχουν οι συγκοινωνιολογοι τλκ σε συτο το εξαμηνο??
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό kallou » Κυρ, 05 Οκτ 2014 9:56 pm

Για τεχνικη σεισμολογια τι ξερετε??
kallou

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Κυρ, 05 Οκτ 2014 10:10 pm

Tiersen έγραψε:
thev έγραψε:κανεις mqnιτης δεν εχει παρει περιβαλλοντικες επιπτωσεις να μας πει την πικρα του???

Κοίτα, ενδιαφέρον μάθημα, κάνεις και μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά είναι απαιτητικό.
Θέλει πολύ χρόνο και πολύ προσωπικό ψάξιμο (κυρίως προσωπικό ψάξιμο) από ιστιοσελίδες δήμων και
υπουργείων μέχρι ΦΕΚ. Δεν το προτείνω σε κάποιον που θα το πάρει επειδή έχει απαλλακτική εργασία,
γιατί με τη δουλειά που απαιτεί η εργασία, καλύτερα να είχε εξέταση!!! Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί
με τα περιβαλλοντικά θα του αρέσει, αλλά στους υπόλοιπους προτείνω (όχι από προσωπική εμπειρία) πάρτε βράχια!

Όσον αφορά αυτό το μάθημα "Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις" πέρα από όσα γράφτηκαν, μπορείτε να μας πείτε πως ακριβώς γίνεται η δουλειά; Δηλαδή, βλέπω αρκετούς διδάσκοντες. Είναι σε στυλ οικολογίας π.χ. ή όπως ήταν τα μέχρι τώρα μαθήματα με τόσους καθηγητές; Γιατί γενικά οι εμπειρίες είναι κακές όταν μαζεύονται πάνω από 2. Άκουσα επίσης ότι χωριζόμαστε σε ομάδες και κάθε ομάδα έρχεται σε επαφή με έναν από όλους (για το θέμα κυρίως), ισχύει; Κι αν ναι επιλογή του επιβλέποντα πως γίνεται;

Εγώ προσωπικά προτιμώ τη δουλειά στο εξάμηνο (ας είναι και σκληρή) παρά το διάβασμα και την εξέταση. Αλλά μη τραβιόμαστε άσκοπα λόγω «κακού προσωπικού».. ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Υ.Γ. για Περιβαλλονική Γεωτχενική & Περιβαλλοντική Ρευστομηχανική καμιά γνώμη;; :thumbup:
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό maya » Κυρ, 05 Οκτ 2014 10:40 pm

Λοιπον οσον αφορα τις περιβαλλοντικες επιπτωσεις.Γινονται αρχικα 4 διαλεξεις μια απο τον καθε καθηγητη. Στη συνεχεια ο φοιτητης επιλεγει κατηγορια εργου με το οποιο προτιμα να ασχοληθει(πχ λιμενικα εργα, χωρους υγειονομικης ταφης, αιολικα παρκα κλπ) , κατα συνεπεια και διδασκοντα και εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει και εναν συμφοιτητη με τον οποιο θα ειναι στην ιδια ομαδα. Οι ομαδες ειναι των τεσσαρων και τους αλλους δυο περαν του ενος που επιλεγεις εσυ τους επιλεγουν οι καθηγητες. Σε καποια φαση ανακοινωνονται οι ομαδες και οι επιβλεποντες καθηγητες. Αλλες διαλεξεις δεν γινονται κι συνεννοεισαι κατα βαση με τον καθηγητη σου σε συναντησεις που αποφασιζετε ολοι μαζι ωστε να σας βολευουν. Συμπερασματικα στην ομαδα μπορει να εισαι με οποιον να ναι. Αυτο μπορεις να το δεις θετικα αλλα υπαρχει και ο κινδυνος να μην αποδοσει(οντως). Προσωπικα πηρα το μαθημα γιατι μου αρεσουν τα περιβαλλοντικα αλλα μπορω να σου πω πως ο φορτος ειναι μεγαλος και οι καθηγητες οχι και τοσο συνεννοησιμοι.Οχι οσο θα ηθελα εγω τουλαχιστον.Εν τελει ενω εχει καλες προδιαγραφες δεν το προτεινω.
maya

Δημοσίευσηαπό xristina_da » Δευτ, 06 Οκτ 2014 12:54 pm

Η Περιβαλλοντική Γεωτεχνική είναι αρκετά ενδιαφέρον μάθημα. Το κάνει η Πανταζίδου,η οποία πάντα κοιτάει ποιος είναι στο μάθημα και ποιος όχι,επομένως η παρακολούθηση είναι απαραίτητη. Υπάρχει μία άσκηση για παράδοση κάθε βδομάδα,συνολικά νομίζω μετράνε 10%,η οποία απαιτεί 1-2 ώρες να ασχοληθείς(η οποία έχει περιθώριο παράδοσης 15 μέρες από τη στιγμή που την ανακοινώνει). Υπάρχουν και 2 πρόοδοι μέσα στο εξάμηνο,που μετράνε 20%-30% αν δεν κάνω λάθος. Το δύσκολο κομμάτι του μαθήματος είναι το θέμα εξαμήνου(γύρω στο 30% μετράει),το οποίο είναι αρκετά γενικό και αόριστο.Σου ζητάει να βρεις ένα πραγματικό περιστατικό ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα αλλά να το αλλάξεις και κάπως,ώστε να μην είναι και απλή αντιγραφή,και να το μελετήσεις ως προς όσα πράγματα διδάχθηκαν στο μάθημα και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Το θέμα αυτό θέλει πολύ προσωπικό ψάξιμο (μιλάμε για πολλές ώρες αναζήτησης σε ξένες βάσεις δεδομένων), αρκετή εμβάθυνση και σωστά συμπεράσματα για να πάρεις το 10. Στο τέλος υπάρχει και εξέταση,η οποία αρκετοί θεωρήσαμε ότι ήταν κάπως δύσκολη(δεδομένου ότι είχαμε παρακολουθήσει το μάθημα,είχαμε δώσει προόδους ασκήσεις κλπ),ωστόσο πολλοί το πέρασαν με βαθμό(από 8 και πάνω). Γενικά αν έχεις συνεχή παρουσία δεν κόβεσαι. Το μάθημα είναι ενδιαφέρον,η παρακολούθηση ευχάριστη,το μόνο που μας ζόρισε ήταν το θέμα το οποίο ήταν απαιτητικό,αν σκεφτείς κιόλας ότι παράλληλα έχεις να κάνεις και άλλα θέματα εξαμήνου από τα υπόλοιπα μαθήματα του 9ου.
xristina_da

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες